Välkommen att delta i Bussförar-SM!

 

Tävlingsregler

Tävlingen är öppen för yrkesverksamma bussförare med giltigt busskörkort, körkortsbehörighet D, dock ej förare som har som huvudsaklig sysselsättning att utbilda andra förare.

Vi kommer be alla finalister att uppvisa giltigt körkort inför tävlingen. Utan körkort får du inte delta i tävlingen.

Så här går tävlingen till

Den första etappen – Uttagningen – består av ett internetbaserat teoriprov med 35 frågor. Du har max 15 minuter på dig att svara på frågorna så se till att du är redo innan du startar provet.

Du kan endast göra provet en gång och vi vill särskilt uppmärksamma dig på att du riskerar diskvalificering om det upptäcks att du gjort teoriprovet fler än en gång.

Finalen äger rum måndagen den 6 september på Training Partner, Arlandastad. Under finaltävlingen kommer finalisterna få göra omfattande praktiska prov i form av servicemoment, halkbana i simulator, sparsam körning, manöverbana och katastrofövning. Vinnaren koras direkt i anslutning till finalen den 6 september.

Vinnaren kan titulera sig Sveriges Bästa Bussförare 2021, och lämnar dessutom Training Partner med en glasstatyett och ett presentkort till ett värde av 6000 kr.

Anmälan är kostnadsfri

De deltagare som har bäst resultat - i antal rätt svar och bäst tid - går vidare till Bussförar-SMs andra etapp och meddelas då över telefon. Observera att om flera personer har samtliga rätt är det kortast tid som avgör vem som går vidare i tävlingen.

Uttagningen till delfinalen kommer vara 20 män och 20 kvinnor och dessa 40 bussförare kommer, via ytterligare ett teoretiskt prov, få göra upp om de 20 finalplatserna.